יום 42 המפל הרחוק וקורס בישול

DSC_0127

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
באגסו

loading map - please wait...

באגסו 32.244793, 76.332858

יום 42-  החלטנו ללכת למפל הרחוק. עולים בבאגסו בשביל שמוביל לדרמקוט, כפר קטן ומבודד וממשיכים לעלות כל הזמן. הלכנו כשעתיים במסלול במגמת עלייה עם נוף מדהים, הררי וירוק. כשהגענו למפל לא יכולנו שלא להתפתות לכוס צ’אי טעים בבודקה הקטן, ובעודנו יושבים תחת הברזנט התחיל לרדת גשם. הריח הנקי של הגשם יחד עם הצ’אי הטעים ותפאורת המפל וההרים יוצרים עוד זיכרון של רגע מושלם.

המפל הרחוק בבאגסוהמפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

דרמקוט

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

המפל הרחוק בבאגסו

אבל כשהשעה הייתה כבר 14:15 לא הייתה ברירה ונאלצנו לחזור בגשם כדי שאספיק להגיע לקורס הבישול. הגעתי בול בזמן, אנחנו קבוצה של 8 אנשים וכמובן שכולם ישראלים. נכנסנו לבית של ריטה והתיישבנו בשולחן האוכל שלה. מהר מאוד מצאנו את עצמנו קוצצים ירקות, שומים וג’ינג’רים לפקודות ה”מור קטן” שלה. כל הקורס היא השתמשה במילים בעברית שהיא למדה לאורך כל השנים שהיא מעבירה קורסי בישול לישראלים. היום בתוכנית, שלושה סוגים של מומו (כיסונים מאודים).

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטהקורס בישול אצל ריטה

והמתכון:

המידות שהיא הכתיבה לנו והמידות בפועל לא נראו דומים, אבל תעשו תחילה לפי המתכון הזה ותשנו לפי הטעם/מרקם

למילוי:
קוצצים דק דק דק את המרכיבים הבאים:

1 כף ג’ינג’ר
חופן בצל
כף שום
חצי כרוב
2 גזרים
חופן שעועית
חופן בצל
2 גמבות
כף סויה
כף חומץ

אפשר להוסיף גם תרד, גבינה או תפוח אדמה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

מטגנים את כל הרכיבים הללו בווק.

לבצק– צריך לצאת רך ודביק:

800 גרם קמח
1 כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
1 כף שמן
1.5 כוסות שמן

ללוש 12 דקות ואז לתת לבצק לתפוח 20 דקות.

המים לאידוי:

2 ליטר מים
1 כף סויה
1 כף חומץ
1 כפית מלח
1 כף שמן

כשממלאים את הכיסונים להשתדל שהבצק יהיה דק מאוד.

מרתיחים יחד ומשתמשים במים האלה לאדות את המומו.

בינתיים מכינים את הרוטב למומו:

מכניסים למקיסר:

10 גרם כוסברה
10 גרם נענע
2 צ’ילי ירוק קטן
כפית ג’ינג’ר
כפית בצל
עגבנייה אחת
כפית מלח

אפשר אחרי האידוי גם לטגן את המומו.

אפשר למלא את המומו בשוקולד. (כמו בתמונות)

טעים!!!!

אחד הקינוחים הכי אהובים היינו באגסו קייק המפורסמת. הצלחתי להשיג את המתכון מאחת שכבר למדה להכין את העוגה אצל ריטה. להלן המתכון הסודי:

שכבה ראשונה:

200 גרם פתי בר מפורר
100 גרם חמאה
להמיס ולערבב יחד ולרדד בתבנית 30X20.

שכבה שנייה:

300 גרם ריבת חלב
50 גרם חמאה

ממיסים יחד במחבת, שופכים על השכבה הראשונה ומכניסים למקפיא.

שכבה שלישית:

150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה

ממיסים יחד ושופכים על שכבת ריבת החלב הקפואה. מכניסים שוב למקפיא לשעה. בתיאבון!

באגסו קייק
באגסו קייק

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *