יום 43 – עוד בישולים ושיעורים בחליל הודי

DSC_01601

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
באגסו

loading map - please wait...

באגסו 32.244793, 76.332858

 

בקורס היום בישלנו צ’פטי, מלאי קופטה ופאלאק פנייר, מאכלים אהובים על כל תרמילאי שפקד את הודו. המתכונים מריטה :

צ’אפטי:
סוג של לאפה בלי שמרים.

700 גרם קמח מלא
1.5 כוסות מים
חצי כפית מלח

ללוש כ- 12 דקות, לרדד לעיגול דק דק ולאפות על מחבת מפלדה.


קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

פאלאק פניר Palak Paneer:

רוטב על בסיס תרד וגבינה לבנה קשה (פניר). בדרך כלל מזמינים את זה עם אורז לבן בצד.

1 קילו תרד
1 כוס מים
חצי כפית מלח

להרתיח הכול חצי שעה ואז להכניס לבלנדר עם צ’ילי ירוק קטן.

לחמם במחבת 3 כפות שמן ולהוסיף 1 כפית זרעי כוסברה ו-1 כפית ג’ינג’ר.

אחרי 2-3 דקות להוסיף חופן בצל.

אחרי 2-3 דקות נוספות להוסיף:
ארבעה מאות גרם פניר\ריקוטה\חלומי\טופו
1 כפית שום
1 כפית מסלה קינג (תערובת תבלינים הודית, אפשר גם בלי)

מחכים 5 דקות ומערבבים את תכולת הבלנדר לתוך המחבת.

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה

קורס בישול אצל ריטה


מלאי כופתא (Malai Kofta)

כופתאות תפוחי אדמה עם קשיו ברוטב עשיר. בדרך כלל מזמינים עם אורז או צ’פאטי.

שמים בבלנדר:

2 כפיות שום
2 כפיות ג’ינג’ר
שלושה רבעים כוס מים

ושמים בכלי אחר.

להרתיח 2 עגבניות למשך 10 דקות במים ואז לקלף את הקליפה. להכניס אותן לבלנדר עם

חצי תפוח אדמה מבושל וכף וחצי זרעי מלון או קשיו. עד שיתקבל רוטב חלק.

לטגן במחבת:

מחית הג’ינג’ר והשום שהכנו בבלנדר בהתחלה
2 כפיות שמן
2 חתיכות קטנות של קינמון, 2 סנטימטר כל אחת.
5 תרמילי הל
3 עלי דפנה
רבע כפית זרעי כמון
קמצוץ צ’ילי
רבע כפית פפריקה.

אחרי כמה דקות מוסיפים את תכולת הבלנדר (העגבניות)

                                                                                   קורס בישול בבאגסו אצל ריטה

אחרי 20 דקות להוסיף:
רבע כפית כורכום
חצי כפית מלח
1 כוס חלב פרה או חלב קוקוס
1 כפית חמאה

10 דקות לפני סוף הבישול להוסיף כף שמנת מתוקה ו- 1 כפית קארי צהוב.

                                                                                  קורס בישול בבאגסו אצל ריטה

 

הכופתא:

2 תפוחי אדמה מעוכים
100 גרם גבינת פניר
רבע כפית חמאה
1.5 כף קמח לבן
0.5 כף קורנפלור
רבע כפית מלח
קמצוץ אבקת אפיה

ללוש הכל טוב ולהכין כמו קובה. עושים גומה בקובה ומכניסים פנימה קשיו וצימוקים, כמו משה בתיבה, ואז סוגרים ומטגנים בשמן עמוק.

קורס בישול בבאגסו אצל ריטה

קורס בישול בבאגסו אצל ריטה

קורס בישול בבאגסו אצל ריטה

קורס בישול בבאגסו אצל ריטה

קורס בישול בבאגסו אצל ריטה

ואז מבשלים 4 דקות את הקופתא ברוטב

מלאי קופטה

צ'פאטי מלאי קופתא ופאלאק פנייר

צ'פאטי מלאי קופתא ופאלאק פנייר

מיד בתום השיעור חציתי את הכביש לשיעור חליל. הארי, המורה, פוגש אותי בכניסה ואנחנו נכנסים לחדר קטן, הבית הזמני שלו, בחדר יש רק מיטה ומזבח קטן שהוא מדליק בו קטורת לאלים. אנחנו יושבים על הריצפה והשיעור טס! מסתבר שהמורה הוא החלילן מההופעה לפני יומיים והוא לימד אותי את השיר של הארי קרישנה שניגנו בטקס הפוג’ה ברישיקש. התרשמתי ממנו לטובה והחלטתי ללמוד איתו כל עוד אני יכול.

הארי מורה לחליל בבגסו

הארי מורה לחליל בבגסו

הארי מורה לחליל בבגסו

הארי מורה לחליל בבגסו

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *